Particulier

Spaarrente overtroeft depositorente

Particulier
16-02-2024

Opmerkelijk nieuws: de hoogste spaarrente in Europa biedt spaarders momenteel meer dan de hoogste depositorente. Wat betekent dat voor de renteverwachting in 2024?

Aansprakelijkheidsverzekering: nuttig en niet duur

Particulier
13-02-2024

Veel Nederlandse huishoudens hebben een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (avp). Toch zijn er ook honderdduizenden die zo'n verzekering niet hebben. Terwijl een avp erg nuttig kan zijn en slechts enkele euro's per maand kost.

Controleer uw reisverzekering altijd voor vertrek

Particulier
07-02-2024

Op vakantie loopt u andere risico’s dan thuis. Een reisverzekering zorgt ervoor dat u verzekerd bent voor de gevolgen van onder andere diefstal, ongevallen en calamiteiten tijdens uw vakantie. Denk bijvoorbeeld aan schade die u per ongeluk veroorzaakt aan uw vakantiehuisje of speciaal vervoer naar Nederland na een ongeval.

Is uw gezinssamenstelling gewijzigd, heeft u andere vakantieplannen of gaan uw kinderen steeds vaker zelfstandig op vakantie? Laat dan tijdig uw reisverzekering door ons controleren.

Eurocross: 'Veel Nederlanders overschatten hun skikwaliteiten'

Particulier
07-02-2024

De meeste Nederlandse skiërs denken dat ze veel beter met de lange latten overweg kunnen dan in werkelijkheid het geval is. Ook bereidt slechts een enkeling zich goed genoeg voor op een wintersportvakantie.

Woning kopen? Eigen geld is noodzakelijk

Particulier
07-02-2024

De tijd dat banken veel meer aan je mogen lenen dan de waarde van de aan te schaffen woning ligt al een tijdje achter ons.

Zelf huis bouwen? Overleg dan In een vroeg stadium met ons

Particulier, Zakelijk
07-02-2024

Voor de een is het een droom die uitkomt. Voor de ander een schrikbeeld waaraan je liever niet denkt: het zelf bouwen van een woning!

Ruim 44% meer hypotheken aangevraagd in januari 2024

Particulier
06-02-2024

Het aantal hypotheekaanvragen was in januari 2024 veel hoger dan een jaar geleden. Hypotheken Data Netwerk (HDN) heeft er in de afgelopen maand meer dan 36.000 geregistreerd.

Premie ORV voor het eerst in lange tijd iets omhoog

Particulier
05-02-2024

Voor het eerst in jaren is de gemiddelde premie van overlijdensrisicoverzekeringen (ORV's) iets omhoog gegaan. Het ging in 2023 om een prijsstijging van 2,7%. Toch zijn er ook ORV's waarvoor u in 2024 juist minder premie betaalt.

Wintersporters opgelet! Pisteregels, aansprakelijkheid en schade

Particulier, Zakelijk
30-01-2024

Als je op wintersport gaat, is een goede voorbereiding belangrijk. Niet alleen je uitrusting moet in orde zijn, het is ook belangrijk dat je de regels op de piste kent en weet hoe je moet handelen bij een ongeval. Want een ongeval op de piste kan niet alleen letsel en schade, maar ook juridische problemen opleveren. Van aansprakelijkheid voor de schade van een ander, tot zelfs een strafprocedure in geval van letsel. In dit artikel lees je wat je moet weten over de regels, aansprakelijkheid en schadeontwikkeling.

Meeste hypotheekrentes iets omlaag

Particulier
25-01-2024

De hypotheekrentes zijn medio januari over het algemeen weer iets gedaald. Maar die daling is een stuk kleiner dan in de maanden ervoor. Een enkele hypotheekverstrekker verhoogde het rentepercentage zelf.

Rente op depositospaarrekening omlaag

Particulier
24-01-2024

Na een periode van groei zijn de rentes op spaardeposito’s in de afgelopen weken gedaald. Dat geldt voor alle looptijden. Wie geld vijf jaar vastzet, krijgt inmiddels ruim 1% minder dan in december vorig jaar.

Minder auto's gestolen, meer teruggevonden

Particulier
23-01-2024

Het aantal gestolen personenauto's is in 2023 iets afgenomen ten opzichte van het jaar ervoor. Ander goed nieuws is dat steeds meer gestolen auto's worden teruggevonden.

Pagina's

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.