Stijgende bouwprijzen versus herbouwwaarde!

Door de toenemende vraag naar woningen zijn bouwkosten toegenomen. Dit komt onder andere doordat lonen en materialen in prijs zijn toegenomen. Deze verhogingen zie je ook weer terug in de verzekeringswaarde van de woningen.

Miniatuur huis op een houten achtergrond
Nieuws
Datum: 03-02-2023

Bij bestaande woningen wordt het verzekerd bedrag meestal al automatisch door middel van een index verhoogd. Er bestaan ook verzekeringen met een vast verzekerd bedrag, deze worden niet automatisch middels index verhoogd. Deze worden alleen aangepast als de verzekeraar besluit voor alle verzekerden die deze polissen hebben het verzekerde bedrag te verhogen.

Ook zie je de waarde toenemen door het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen, het nemen van andere milieuvriendelijke toepassingen en/of het aanpassen of verbeteren van de woning. Hierdoor neemt de herbouwwaarde van de woning toe.

Om ervoor te zorgen dat je niet onderverzekerd bent is het belangrijk om alle relevante wijzigingen aan ons te melden zodat wij kunnen controleren of je nog goed verzekerd bent.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag