Doorlopende reisverzekering en wintersport

Heb je een doorlopende reisverzekering en ga je op wintersport, zorg dan dat je goed verzekerd bent met de juiste dekking tegen onverwachte kosten.

 

Nieuws
Datum: 08-11-2023

De standaard basisdekking dekt namelijk niet alles. Daarom is het verstandig om de aanvullende  dekkingen Wintersport en Medische kosten mee te verzekeren.

Sporten zoals schaatsen en langlaufen zijn meestal meeverzekerd op de standaard doorlopende reisverzekering zonder aanvullende dekking. Ga je skieën of snowboarden? Dan is het verstandig de aanvullende Wintersportdekking af te sluiten.

Vaak worden in het buitenland gemaakte medische kosten niet volledig vergoed door de Nederlandse zorgverzekering. Door het meeverzekeren van de dekking Medische kosten voorkom je dat je zelf moet opdraaien voor de medische kosten die je in het buitenland hebt gemaakt.

Met een doorlopende reisverzekering inclusief Wintersport en Medische kosten kun je onder anderen rekenen op een vergoeding van:

  • De kosten van de reddingsactie met de banaan of helikopter.
  • De vervangende vlucht naar Nederland.
  • Alle noodzakelijke en onvoorziene medische kosten in het buitenland die niet door de zorgverzekering worden vergoed.
  • Je ski’s bij schade of diefstal én de huur van vervangend materiaal.
  • Het verplichte eigen risico van je zorgverzekering.
  • Resterende skilessen, skihuur en skipas waar je geen gebruik meer van kunt maken.

Ga je in Italië op wintersport dan is het verplicht  om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben op de skipiste.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag