De particuliere doorlopende reisverzekering

Veel mensen hebben een doorlopende reisverzekering zodat ze bij calamiteiten verzekerd zijn van hulp en/of van een vergoeding achteraf. Een doorlopende reisverzekering is op te bouwen uit diverse te verzekeren rubrieken, de keuze voor een rubriek wordt gemaakt op basis van wat wenselijk is. Ook de gezinssituatie kan hierop van invloed zijn. Onderstaand een aantal onderwerpen die daarbij speciale aandacht verdienen.

Nieuws
Datum: 15-03-2023

Dekking voor annulering

Als een annuleringsdekking wenselijk is, is het wijs om die zo spoedig mogelijk te regelen na het boeken van een vakantie. Heb je een doorlopende reisverzekering inclusief dekking voor annulering, dan is er niets aan de hand. Maar overweeg je na het boeken van een vakantie om een dekking voor annulering af te sluiten, dan is het verstandig om dat direct na het boeken te regelen. Voorheen was het gebruikelijk dat verzekeraars de regel hanteerden dat als een annuleringsverzekering niet binnen een termijn van 7 dagen na het boeken van de vakantie werd afgesloten, annulering wegens bestaande gebreken en kwalen werd uitgesloten van de dekking. Momenteel zijn er een aantal verzekeraars die de regel hanteren dat er helemaal geen dekking is voor annulering als de dekking voor annulering niet binnen de termijn van 7 dagen is afgesloten. Laat je daarom goed adviseren om mogelijke beperkingen in de dekking te voorkomen.

Winter- en bijzondere sporten
De reisverzekering biedt geen standaard dekking voor kosten die het gevolg zijn van wintersport of een bijzondere sport. Denk bij een bijzondere sport bijvoorbeeld aan bergbeklimmen, abseilen, parachutespringen, paragliden en zweefvliegen. Ga je op wintersport of ben je een liefhebber van bijzondere sporten informeer dan bij ons of jouw reisverzekering daarvoor de noodzakelijke dekking biedt zodat je bij schade niet voor verassingen komt te staan.

Pechhulp auto (en aanhanger)
De reisverzekering biedt de mogelijkheid om de noodzakelijke hulp bij pech onderweg met de auto en eventuele aanhanger te verzekeren. Hierbij moet ook gekeken worden naar de dekking van de autoverzekering zelf. Het kan namelijk zijn dat de autoverzekering ook een dekking biedt voor deze hulp. Let hierbij wel op dat daar een beperking in kan zitten. Ga je met de auto op vakantie? Laat je dan goed adviseren of de pechhulp meeverzekerd moet worden.

Meeverzekeren kinderen
Kinderen zijn in de regel meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering, dit geldt ook voor kinderen die voor studie uitwonend zijn. Verzekeraars gaan hier wel verschillend mee om, daar waar het gaat tot welke leeftijd kinderen zijn meeverzekerd. Wil je weten of de verzekeringsdekking voor jou en je gezin nog juist is? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Heb je vragen over jouw doorlopende reisverzekering of wil je een nieuwe reisverzekering afsluiten? Laat het ons weten, we helpen je graag bij het vinden van de reisverzekering die het beste bij jou past

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag