Controleer uw reisverzekering altijd voor vertrek

Op vakantie loopt u andere risico’s dan thuis. Een reisverzekering zorgt ervoor dat u verzekerd bent voor de gevolgen van onder andere diefstal, ongevallen en calamiteiten tijdens uw vakantie. Denk bijvoorbeeld aan schade die u per ongeluk veroorzaakt aan uw vakantiehuisje of speciaal vervoer naar Nederland na een ongeval.

Is uw gezinssamenstelling gewijzigd, heeft u andere vakantieplannen of gaan uw kinderen steeds vaker zelfstandig op vakantie? Laat dan tijdig uw reisverzekering door ons controleren.

Nieuws
Datum: 07-02-2024

Dit geldt zeker wanneer:

u voor het eerst buiten Europa reist
Ging u tot voor kort altijd naar uw vertrouwde camping in Frankrijk, maar wilt u deze zomer drie weken op vakantie naar Thailand? Indien u een Europadekking heeft, moet u deze omzetten in een Werelddekking.
 

u een langere reis gaat maken
Voor een doorlopende reisverzekering geldt een maximale reisduur. Deze kan van verzekeraar tot verzekeraar verschillen. Gaat u langer dan 30 dagen op vakantie? Controleer dan goed of uw verzekering volstaat.
 

u uw vakantie wilt combineren met een studie, stage of werk

Zoals de naam al aangeeft, is een reisverzekering bedoeld voor reizen, oftewel alleen voor vakanties met alleen een recreatief karakter. Gaat u werken of studeren, dan volstaat een reisverzekering dus niet. Dat kan ook gelden als u vrijwilligerswerk gaat doen.

u risicovolle (extreme) sporten gaat beoefenen

Bent u een avontuurlijk type en houdt u ervan om tijdens uw vakantie de spanning op te zoeken door deel te nemen aan extreme sporten? Of het nou om diepzeeduiken, jetskiën, paragliden, bergbeklimmen, bungeejumpen, abseilen, een wilde rit in een bananenboot of raften gaat. Bent u van plan op vakantie een sportieve activiteit te ondernemen, in dat geval moet u zich extra verzekeren voor risicovolle activiteiten. Het verschilt echter per reisverzekeraar wat als ‘extreem’ gezien wordt. Daarom is het verstandig om uw polis door ons te laten controleren.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.