Aansprakelijkheid werkgever tijdens buitenlandse zakenreizen

In tegenstelling tot wat wel eens gedacht wordt biedt een doorlopende particuliere reisverzekering doorgaans geen dekking voor gebeurtenissen tijdens zakenreizen.
 

Zakenreis
Nieuws
Datum: 13-04-2023

Als medewerkers tijdens een zakenreis als gevolg van een ongeluk of ziekte spoedeisende hulp in het buitenland nodig hebben is er in veel gevallen slechts beperkte dekking onder de eigen zorgverzekering.
Medische kosten in het buitenland kunnen namelijk gemakkelijk oplopen tot ver boven het standaard Nederlandse tarief.

In landen zoals de Verenigde Staten of Zwitserland zal de vergoeding uit de zorgverzekering al snel onvoldoende zijn en kan de medewerker voor het deel dat niet wordt vergoed aankloppen bij zijn werkgever.
Niet alleen de medische kosten kunnen enorm oplopen maar als er ook nog speciaal transport geregeld moet worden voor de repatriëring naar Nederland kan het deel dat niet door de zorgverzekeraar wordt betaald oplopen tot vele honderdduizenden euro’s.

Ook voor buitenlandse zakenreizen zal de werkgever op basis van goed werkgeverschap (artikel 7:611 BW)
moeten zorgen voor een adequate (zakenreis)verzekering of de kosten zelf betalen. Het is daarom aan werkgevers aan te raden voor hun medewerkers die buitenlandse zakenreizen maken een zakenreisverzekering af te sluiten waarin in ieder geval dekking is voor medische kosten en repatriëring.

Bronvermelding: Nirimco

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag